Massage

ZWANGERSCHAPSMASSAGE AAN HUIS IN REGIO HAARLEM

Echt een ontspanmomentje bij jou thuis

Als je zwanger bent verdient jouw lichaam extra aandacht en zorg. Als doula zie ik tijdens mijn begeleidingen hoeveel baat vrouwen hebben bij diepe ontspanning, zowel in de zwangerschap als tijdens en na de geboorte van hun kindje. Daarom bied ik ontspannende zwangerschapsmassages bij jou thuis in Haarlem en omgeving. Geen gedoe met reizen, gewoon relaxen in je eigen vertrouwde omgeving. Ik kom naar je toe en neem alles mee, ook mijn luxe massagetafel met uitsparing voor je buik en borsten. Je kunt, als je dat wilt, dus lekker ‘op je buik’ liggen, maar op je zij kan ook.

Deze ontspanningsmassage is ook heel fijn als postpartum massage na de geboorte van je kindje en heel leuk om te geven of krijgen als cadeau!

Kan of wil je liever niet thuis gemasseerd worden?

Geen probleem! We kunnen ook afspreken bij Verloskundigen aan het Spaarne in Haarlem, zodat je in een ruimte daar kunt genieten van de massage van jouw keuze. Hier masseer ik je in zijligging op één van de behandeltafels van de praktijk. Ben je cliënt bij Verloskundigen aan het Spaarne? Dan krijg je €5,00 korting op je massage in de praktijk.

Wat zijn de voordelen van een massage tijdens en na je zwangerschap?

Een zwangerschap en bevalling brengen veel veranderingen met zich mee, zowel fysiek als mentaal en emotioneel. Mijn professionele zwangerschapsmassages zijn speciaal ontworpen om jou te ondersteunen en helpen ontspannen tijdens deze periode én na je bevalling. Hier onder lees je enkele voordelen die je kunt verwachten.

1. Stressverlichting en betere mentale gezondheid

Zwangerschap of (het vooruitzicht van) geboorte kan behoorlijk wat spanning met zich meebrengen. Een massage helpt je ontspannen en stress verminderen. Je maakt tijdens de massage meer gelukshormonen aan (joepie!), zoals oxytocine, endorfine, dopamine en serotonine, waar zowel jij als je baby nog tot lang na de massage van geniet. Ook verlaagt een massage de aanmaak van stresshormonen en angst. Hierdoor bevordert een zwangerschapsmassage zowel je fysieke als mentale gezondheid en ontspanning.

2. Pijnverlichting

Rugpijn, bekkenpijn, krampen en andere ongemakken zijn helaas veelvoorkomend tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Een zachte, ontspanningsmassages tijdens de zwangerschap maakt je spieren soepel en verlicht pijn.

3. Betere slaap

Een goede nachtrust is essentieel voor jou en je baby. Na een zwangerschapsmassage val je vaak makkelijker in slaap en slaap je dieper, waardoor het bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit.

4. Verbeterde bloedcirculatie en vochtafdrijving

Tijdens je zwangerschap kun je veel vocht vasthouden. Massage stimuleert de afdrijving van vocht in je lichaam. Bovendien verbetert het je bloedcirculatie, wat zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en betere zuurstofvoorziening van je organen en baby.

5. Versterken van je weerstand

Door betere slaap, minder stress en een verbeterde bloedcirculatie ben je gezonder, heb je meer energie en heb je een betere weerstand om jezelf en je baby te beschermen.

6. Verminderde kans op vroeggeboorte

Onderzoek toont aan dat het risico op een vroeggeboorte (voor 37 weken zwangerschap) verkleint door zwangerschapsmassage. Ook zou massage het risico op complicaties bij de baby na de geboorte verminderen.

7. Contact met je baby

Vaak zie je dat baby’s in de buik eerst beweeglijker worden wanneer jij ontspant en je buik zacht is, want: Jeej! Meer ruimte, een flinke dosis zuurstofrijk bloed en oxytocine. Hiernaast toont onderzoek aan dat ook de hartslag van jouw ongeboren kindje dan daalt. Gedurende de massage wordt waarschijnlijk ook je kindje lekker rustig en kunnen jullie dus heerlijk duo-relaxen.

Jouw Doula zwangerschapsmassage arrangementen aan huis

Waar heb jij op dit moment behoefte aan? Ik bied verschillende arrangementen aan voor een ontspannende zwangerschapsmassage bij jou thuis, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past!

Chill Mama

Heerlijke verwennerij

 • Voetenbad met magnesium
 • Kalmerende voetmassage
 • Ontspanningsmassage van schouders, rug, armen en handen op je eigen stoel

60 minuten – € 75

Relax Mama

Totale ontspanning

 • Voetenbad met magnesium
 • Volledige ontspanningsmassage op luxe massagetafel met buikuitsparing
 • Afsluitende zachte buikmassage om liefdevol contact te maken met je baby

100 minuten – € 115

Heal Mama

Zachte, helende voetmassage bij (geboorte)trauma of angst

 • Voetenbad met magnesium
 • Transformatieve voetmassage om angst, spanning en verdriet te verlichten
 • Ruimte voor gesprek, ervaringen delen of juist stilte

60 minuten – € 75

Refresh Mama

Combi van Yoga Nidra en massage om op te laden en diep te ontspannen met focus op de geboorte, het herstel hiervan of het wennen aan nieuw ouderschap. Ook heerlijk voor jonge vaders! 

 • Voetenbad met magnesium en kalmerende voetmassage
 • Volledige ontspanningsmassage op luxe massagetafel met buikuitsparing
 • Zachte buikmassage om liefdevol contact te maken met je baby
 • Verkwikkende Yoga Nidra sessie gericht op zwangerschap, geboorte of jong ouderschap

130 minuten – € 145

Ready to Birth Mama

Totale ontspanning met extra aandacht voor acupressuurpunten die de bevalling kunnen stimuleren. Speciaal voor dat laatste zetje (v.a. 40 weken), als jij helemaal klaar bent voor de geboorte

 • Voetenbad met magnesium
 • Kalmerende voetmassage met extra aandacht voor stimulerende acupressuurpunten
 • Volledige massage op tafel met extra aandacht voor stimulerende acupressuurpunten
 • Afsluitende zachte buikmassage om liefdevol contact te maken met je baby en je hem of haar kunt vertellen dat het oké is om geboren te worden

120 minuten – € 135

Andere mama’s gingen jou voor!

“Een heerlijke massage van Nelleke! Door haar warme persoonlijkheid was ik meteen helemaal op mijn gemak. Ze voelt goed aan waar je behoefte aan hebt. Super fijn om op deze manier totaal te ontspannen en alles even te laten voor wat het is. Echt een aanrader!” – Sanne

Lees hier nog meer ervaringen over de ontspannen zwangerschaps- en postpartummassages aan huis van Jouw Doula in regio Haarlem.

Wanneer is een zwangerschapsmassage goed voor je?

Vanwege de vele voordelen van een ontspannende massage tijdens je zwangerschap, kun je deze eigenlijk je gehele zwangerschap door wel gebruiken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen er eenmalig van te genieten, bijvoorbeeld als cadeautje voor jezelf wanneer je met zwangerschapsverlof bent.

zwangerschapsmassage haarlem

In het eerste trimester van je zwangerschap wordt een massage afgeraden, omdat de verhoogde lichaamstemperatuur die tijdens een massage ontstaat een risico zou kunnen vormen voor de prille zwangerschap. Ik masseer je daarom voor de zekerheid graag vanaf 14 weken zwangerschap, bij jou thuis in Haarlem of omgeving. Het voordeel van een zwangerschapsmassage aan huis is ook dat jij in je eigen vertrouwde omgeving bent en dat ook kunt blijven na de massage. Ik neem alles mee en jij hoeft je alleen maar over te geven aan de relaxte ervaring. Natuurlijk is het wel handig als je zorgt voor privacy en rust, zodat jij écht kunt genieten van jouw me-time.

Hoe vaker jij tijdens je zwangerschap tijd vrijmaakt voor ontspanning, hoe meer jouw lichaam en mind gewend raken om lekker weg te zakken in deze relaxte staat. Wanneer je tijdens je zwangerschap al went aan deze diepe rust en aanraking, kun je je ook tijdens je bevalling vaak gemakkelijker ontspannen door massage van je partner, doula of een vriend(in). En laat je lichaam dit nou net heel fijn vinden om de nodige bevalhormonen vrij te geven! Ook hypnobirthing en yoga nidra kunnen hierbij helpen.

Wat zijn de risico’s van een massage tijdens je zwangerschap?

Wanneer kun je een zwangerschapsmassage aan huis beter niet doen? Er zijn een aantal omstandigheden waarbij je extra voorzichtig moet zijn of beter niet kunt masseren. Ook kun je ervoor kiezen om een bepaald lichaamsdeel niet mee te nemen tijdens de massage, bijvoorbeeld bij spataderen op een been. Het is belangrijk dat je mij altijd op de hoogte stelt van eventuele gezondheidsklachten. Die vraag ik vooraf ook bij je na via het intakeformulier en voordat we beginnen.

Twijfel je?
Overleg dan altijd eerst met je verloskundige, gynaecoloog of huisarts of je veilig gemasseerd kunt worden.

Redenen om (gedeeltelijk) niet of alleen in overleg te masseren zijn:

 • Wanneer er een verhoogd risico is op een miskraam, vroeggeboorte of het loslaten van de placenta.
 • Een hoge bloeddruk, trombose, spataderen en hartklachten.
 • Extreme vermoeidheid of misselijkheid of bij koorts.
 • Specifiek medicijngebruik.
 • Wanneer je vocht vasthoudt, kan een massage zeker helpen om dit vocht af te voeren. Echter is het belangrijk om eerst na te gaan of er geen sprake is van een (te) hoge bloeddruk.

Boek jouw ontspannen zwangerschapsmassage aan huis in regio Haarlem

Voor mij als doula draait alles om jouw comfort en ondersteuning tijdens deze bijzondere tijd. Daarom kom ik graag bij jou aan huis. Bij gebruik van de massagetafel masseer ik alleen op de begane grond (uitzondering is wanneer er een lift aanwezig is). Genoemde prijzen voor massages aan huis zijn exclusief kilometervergoeding van €0,45 per km en vrijgesteld van BTW.

Kan of wil je liever niet thuis gemasseerd worden? We kunnen ook afspreken bij Verloskundigen aan het Spaarne in Haarlem. Hier masseer ik je in zijligging op één van de behandeltafels van de praktijk. Ben je cliënt bij Verloskundigen aan het Spaarne? Dan krijg je €5,00 korting op je massage.

Kies voor de ultieme ontspanning en verlichting met één van deze professionele zwangerschapsmassages. Neem vandaag nog contact op om je massage te boeken door onderstaand formulier in te vullen of stuur me een whatsapp op 06 8382 9686 en geniet van de vele voordelen die zwangerschapsmassage aan huis te bieden heeft.

AANMELDEN