Yoga Nidra

LAAD JEZELF OP MET YOGA NIDRA IN HAARLEM
🌟

Yoga Nidra: de ultieme ontspanning en energieboost voor wanneer je zwanger of net bevallen bent

Hey mama!

Zwangerschap en het prille moederschap zijn prachtige ervaringen, maar laten we eerlijk zijn – ze vergen ook veel van je energiereserves. Yoga Nidra helpt je bij het verminderen van stress en spanning, bevordert een positieve mindset en geeft je direct een verkwikkende dosis energie. Als doula, zwangerschapsdocent én moeder begrijp ik als geen ander dat jij in deze bijzondere levensfase wel wat extra power en ontspanning kunt gebruiken. Kom daarom echt even opladen tijdens deze fijne Yoga Nidra sessies in Haarlem, op maat gemaakt voor jou als zwangere of al bevallen mama. Eerst een keertje proberen? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

Volg Yoga Nidra in Haarlem bij Jouw Doula

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een heerlijke, diepgaande vorm van geleide ontspanning. Het betekent ‘slaap van de yogi’s’. Terwijl je relaxed op een matje ligt, is het echter de bedoeling dat je in een staat tussen wakker zijn en slapen in, bewust ontspant op een diep niveau. Aan de hand van mijn woorden, die ik laat aansluiten op jou als zwangere of al bevallen mama, neem ik je in verschillende stappen mee op deze reis naar binnen. Het is niet zweverig, maar eerder een verkwikkende powernap voor lichaam en geest. Eén Yoga Nidra sessie staat qua opbouw van energie gelijk aan vier uur slaap. En laat die slaap voor jou nou waarschijnlijk net schaars zijn in deze periode… Dikke win dus voor jou! 🧡

Loslaten in veilige ontspanning

Yoga Nidra helpt je bij het loslaten van diepgewortelde impressies, zoals bijvoorbeeld angsten of onzekerheden die jij hebt voor de bevalling, een eerdere geboorte ervaring die nog verwerkt mag worden of een druk die jij misschien voelt bij het (aanstaande) moederschap. Maar dit kan ook gelinkt zijn aan andere ervaringen, overtuigingen of gedachten die jou beïnvloeden en vormen. We noemen dit samskara’s. Tijdens de Yoga Nidra sessies creëren we met elkaar een veilige setting, waarin ieder haar eigen proces kan doorlopen en samskara’s kan loslaten. Daarom voel je je na een sessie Yoga Nidra écht ontspannen; je hebt iets losgelaten waardoor ruimte en rust ontstaat.

Zet een positieve intentie

Wanneer je diep ontspant en er door loslaten ruimte ontstaat, is je geest ontvankelijk voor suggestie en verandering. Daarom zetten we tijdens iedere Yoga Nidra een positieve intentie, een affirmatie of bekrachtigend besluit: jouw persoonlijke ‘sankalpa’. Hiermee plant je als het ware een zaadje in jouw diepere bewustzijn. Iedere keer dat je Yoga Nidra beoefent is het alsof je dit zaadje water geeft om zo te manifesteren of veranderen in jouw leven wat voor jou van belang is.

Jouw sankalpa kan bijvoorbeeld te maken hebben met jouw gewenste ideale geboorte ervaring, met je zelfvertrouwen of de innerlijke kracht die je wilt aanspreken tijdens de bevalling. Maar het kan over het moederschap gaan of natuurlijk over iets heel anders in je leven.

Jouw sankalpa

Je positieve intentie of besluit formuleer je altijd in de tegenwoordige tijd. Voorbeelden kunnen zijn:

  • Ik ben sterk en volg mijn intuïtie
  • Ik ben een goede moeder
  • Ik ervaar diepe innerlijke rust
  • Mijn partner, baby en ik zijn een team en ontmoeten elkaar in rust
  • Ik voel ontspanning, balans en kracht
  • Ik heb vertrouwen

Houd vast aan je sankalpa, zolang het nodig is deze te voeden en deze uitgroeit tot een zichtbare verandering in je leven.

Waarom kiezen voor Yoga Nidra bij Jouw Doula in Haarlem?

Als ervaren doula en geboortecoach zie ik hoe belangrijk de kracht van loslaten en diepe ontspanning is. Dit draagt eraan bij dat ook jij de geboorte van je kindje en het moederschap liefdevol, krachtig en positief ervaart. Door het volgen van Yoga Nidra lessen kies je bewust voor ontspanning op een diep niveau en ga je met jezelf aan de slag. Je neemt dus de regie in eigen hand en helpt jezelf om jouw optimale geboortevoorbereiding én geboorteverwerking te creëren.

Yoga Nidra tijdens je zwangerschap en als mama met kleine kids draagt bij aan:

✓ Herstel je energie

Zwangerschap en het moederschap kunnen mentaal en fysiek veel van je vragen. Yoga Nidra geeft je een energieboost en bevordert jouw slaap en immuunsysteem, zodat je jezelf kunt opladen en jouw dagelijkse uitdagingen met een glimlach kunt aangaan.

 ✓ Stress en angst loslaten

Zwangerschap, geboorte en moederschap kunnen spanning en onzekerheid met zich meebrengen. Yoga Nidra helpt je om emoties los te laten, balans te vinden en jouw innerlijke rust én kracht te vinden. Hiernaast bevordert het focus, creativiteit en een positieve mindset.

✓ Ontspanning voor, tijdens en na je bevalling

Diep ontspannen en jezelf in vertrouwen toestaan om ‘los te laten’, dragen bij aan de gehele reis naar het moederschap en bij het realiseren van een positieve geboorte ervaring. In de Yoga Nidra sessies stippen we zorgvuldig onderwerpen en emoties aan om ruimte te creëren voor ontspanning en vertrouwen.

Waar kan ik Yoga Nidra volgen in Haarlem en wat kost het?

📍 Locatie: Verloskundigen Aan het Spaarne
🗓️ Wanneer: Iedere dinsdag van 19.30 – 20.30 uur, woensdag van 9.00 – 10.00 uur en zondag van 10.30 – 11.30 uur

💰 Kosten: €15,50 per losse les | €72,50 voor een strippenkaart van 5 lessen (€14,50 per les) | €140,00 voor een strippenkaart van 10 lessen (slechts €14,00 per les)

Gratis: De eerste proefles is altijd gratis. Bovendien krijg je bij aanschaf van je eerste strippenkaart (5 of 10 keer) een goodiebag cadeau met leuke goodies voor jou en je baby.

🛍️ Meenemen: Een matje, kussentje en dekentje liggen voor je klaar! Je kunt je eigen voedingskussen of extra kussens of dekens meenemen om het jezelf nóg comfortabeler te maken.

🇬🇧 Do you prefer an English Yoga Nidra course in Haarlem? Please let me know by filling in the form! With enough moms (to be) interested in Yoga Nidra in English, I will also start an English group.

Probeer Yoga Nidra en meld je aan voor een gratis proefles!

Ontdek de magie van Yoga Nidra en ervaar de voordelen voor jezelf en je kindje. Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles en geef jezelf de rust en energie die je verdient tijdens je zwangerschap of leven als jonge mama.
Vul het formulier in om je plek te reserveren en creëer jouw moment van ontspanning en verkwikkende power, balans en kracht! ✨🧘‍♀️💖

Andere (aanstaande) moeders gingen jou voor!

“Nelleke heeft mij een andere kant van bevallen laten zien, namelijk dat ik meer invloed kan en mag uitoefenen op het hele proces dan ik zelf dacht, waardoor ik voor mijn gevoel de touwtjes meer in eigen handen kreeg.”

Lees hier hun ervaringen met Nelleke van Jouw Doula.

Losse les

Handig als je af en toe spontaan een les wilt volgen.
Eerste proefles is altijd gratis!

€ 15,50

Strippenkaart 5 keer

Geniet 5 keer van diepe ontspanning – 10 weken geldig.
Bij eerste aanschaf een goodiebag cadeau!

€ 72,50 | € 14,50 p.s.

Strippenkaart 10 keer

Geniet 10 keer van diepe ontspanning – 20 weken geldig.
Bij eerste aanschaf een goodiebag cadeau!

€ 140,- | € 14,00 p.s.

JA, IK KIES VOOR ONTSPANNING EN DOE MEE!

Vergoedt de zorgverzekering Yoga Nidra lessen?

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, kan een zwangerschapscursus of geboortevoorbereiding (gedeeltelijk) vergoed worden. Bekijk de voorwaarden van jouw zorgverzekering om te weten of je recht hebt op een vergoeding. Ik heb een AGB-code en ben lid van de NBvD.
Twijfel je? Neem dan even contact met me op!

Aanmelden voor Yoga Nidra in Haarlem

Wil jij je aanmelden voor Yoga Nidra groepslessen in Haarlem? Super! Heb je eerst nog vragen of wil je meer informatie? Natuurlijk geen probleem. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en ik neem contact met je op.

AANMELDEN

ERVARINGEN VAN ANDEREN