Relaxed Bevallen

RELAXED BEVALLEN

Relaxed Bevallen

Relaxed Bevallen is een leuke, inspirerende zwangerschapscursus voor jou en je partner, waar elementen van hypnobirthing en mindfulness in verwerkt zitten. In deze cursus gaan we uit van het natuurlijke geboorteproces en hoe jij hierin vanuit ontspanning, vertrouwen en met een positieve mindset met je lichaam kunt meewerken. De bevalcursus is niet zweverig maar juist informatief en praktisch. In 4 lessen leren jij en je (geboorte)partner wat er tijdens de bevalling gebeurt in je lichaam en hoe je dit proces bevordert met gebruik van hypnobirthing en mindfulness technieken.

Het natuurlijke geboorteproces

Bevallen is net als zwanger zijn en een kindje laten groeien in je buik, een natuurlijk proces. In samenspel met je hormonen weet jouw lichaam in principe precies wat het moet doen om je kindje geboren te laten worden. Een prachtig natuurlijk proces waar je op mag vertrouwen! Echter soms zit ons hoofd, een gevoel of een bepaalde situatie ons lichaam bewust of onbewust in de weg. Dit kan bijvoorbeeld komen door negatieve bevallingsverhalen van anderen, door een eerdere ervaring, door ongemak of angst.

Tijdens de cursus leer ik je hoe het natuurlijke geboorteproces werkt en hoe jij met je lichaam kunt meewerken om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en minder pijn te ervaren. Begrip van wat er in je lijf gebeurt, vermindert angst, stress en verstoring van het geboorteproces. Het geeft vertrouwen en ruimte voor ontspanning, wat de aanmaak van jouw lichaamseigen superkrachtige pijnstiller stimuleert: endorfine.

You will love this! ūüß°

Waar en wanneer is de zwangerschapscursus Relaxed Bevallen?

Je kunt de groepscursus volgen in Lijnden, vlakbij Haarlem, Amsterdam West, Badhoevedorp en Hoofddorp. Voor privécursussen kom ik bij je thuis in Haarlem + een straal van ca. 30 km.

Eerstvolgende cursusdata groepscursussen:

Donderdag 15, 22, 29 augustus en 5 september 19.00 – ca. 21.30 – English course!

Donderdag 19, 26 september en 3, 10 oktober 19.00 – ca. 21.30 uur

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober 13.00 Рca. 17.00 uur РEnglish course! 

Donderdag 14, 21, 28 november en dinsdag 3 december 19.00 – ca. 21.30 uur

Zaterdag 14 en 21 december 9.00 Рca. 13.00 uur РEnglish course! 

Andere ouders gingen jou voor!

‚ÄúNelleke heeft mij een andere kant van bevallen laten zien, namelijk dat ik meer invloed kan en mag uitoefenen op het hele proces dan ik zelf dacht, waardoor ik voor mijn gevoel de touwtjes meer in eigen handen kreeg.‚ÄĚ

Lees hier hun ervaringen over de bevalcursus Relaxed Bevallen door Jouw Doula.

Hypnobirthing

De hypnobirthing technieken leren je om diep te ontspannen en om angst los te laten. Door je hersenen te trainen kun je een andere betekenis geven aan bijvoorbeeld pijn, angst of negatieve gedachten over de geboorte. De hypnobirthing methode komt uit Amerika en heeft wereldwijd veel vrouwen geholpen om relaxed te bevallen zonder angst, stress of hevige pijn.

Mindfulness

Mindfulness gaat over het leven in het hier en nu, maar ook over het voelen in het hier en nu. Je blijft in het moment en accepteert wat er gebeurt en wat je voelt zonder er een oordeel over te geven. Ieder gevoel mag er zijn. Door dit besef kun je angsten, negatieve gedachten en eventuele pijn tijdens de geboorte beter accepteren en de intensiteit van dat gevoel laten afzwakken of ombuigen in positiviteit. Op deze manier blijft er ruimte in je hoofd om de hypnobirthing technieken toe te passen. Dit zorgt ervoor dat je je kunt blijven ontspannen en je lichaam kan doen wat het moet doen.

Wat leer ik tijdens deze cursus met hypnobirthing en mindfulness?

De combinatie tussen hypnobirthing en mindfulness zorgt ervoor dat je je onderbewustzijn beter kunt be√Įnvloeden: je voelt en accepteert echt wat er in je lichaam gebeurt en je kunt goed omgaan met hoe de bevalling verloopt. Tijdens de bevalcursus werken we toe naar:

Vertrouwen in het natuurlijke geboorteproces
Diepe ontspanning
Angsten en beperkende gedachten loslaten en omgaan met onverwachte wendingen
Goede communicatie met de zorgverlening
Vertaling van jullie geboortewensen naar een geboorteplan
Een positieve mindset voor jou en je partner

Positieve mindset

Hoe je bevalling precies zal verlopen is niet te voorspellen. Een goede voorbereiding zorgt er wel voor dat jij om kunt gaan met alles wat je tijdens de bevalling tegenkomt. Tijdens deze geboortecursus leer je wat het effect is van een positieve mindset en hoe je jezelf hierin kunt trainen. Zo maken beperkende gedachten, angst, stress en adrenaline plaats voor ontspanning en vertrouwen. Hierdoor kan jouw lichaamseigen pijnstiller endorfine haar werk doen en pijn verzachten. Ook leer je tijdens deze zwangerschapscursus welke keuzes je onderweg kunt maken, waardoor je tijdens de bevalling de controle kunt loslaten terwijl je de regie over het verloop behoudt. Ook je partner heeft hier veel baat bij! Hierdoor kijk je samen, ook als je bevalling anders loopt dan gedacht, positief terug op deze bijzondere ervaring.

Waar en wanneer is de zwangerschapscursus Relaxed Bevallen?

Je kunt de groepscursus volgen in Lijnden, vlakbij Haarlem, Amsterdam West, Badhoevedorp en Hoofddorp. Voor privécursussen kom ik bij je thuis in Haarlem + een straal van ca. 30 km.

Eerstvolgende cursusdata groepscursussen:

Donderdag 15, 22, 29 augustus en 5 september 19.00 – ca. 21.30 – English course!

Donderdag 19, 26 september en 3, 10 oktober 19.00 – ca. 21.30 uur

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober 13.00 Рca. 17.00 uur РEnglish course! 

Donderdag 14, 21, 28 november en dinsdag 3 december 19.00 – ca. 21.30 uur

Zaterdag 14 en 21 december 9.00 Рca. 13.00 uur РEnglish course! 

Groepscursus

4 avonden of 2 dagdelen in Lijnden

‚ā¨ 295,-

Privécursus

4 avonden of 2 dagdelen bij jou thuis

‚ā¨ 495,-

Herhaalcursus

Losse privéles van ca. 2 uur bij jou thuis

‚ā¨ 195,-

Bij deelname aan de cursus krijg je..

 • 4 lessen van ca. 2 uur of 2 lessen van ca. 3,5 uur in een groep op locatie of priv√© thuis
 • Het boek ‚ÄėIk ga Relaxed Bevallen‚Äô van Georgina Kwakye
 • MP3‚Äôs met hypnose- en ontspanningsoefeningen
 • Cursusmap en aanvullende info na iedere les
 • Massagetechnieken
 • Een belafspraak in week 38 voor de laatste vragen en tips

Prijzen zijn exclusief km-vergoeding √† ‚ā¨0,45 en eventuele parkeerkosten (geldt alleen voor priv√©cursussen).

Samen relaxed bevallen

Bevallen doe je samen! Jouw partner speelt een hele belangrijke rol en kan jou op zoveel vlakken ondersteunen. Daarom besteden we in deze bevalcursus met hypnobirthing en mindfulness elementen ook veel aandacht aan de rol van de partner. Partners, wees niet bang om in een zweverige pufcursus terecht te komen! Je krijgt volop praktische tips om het geboorteproces en jullie geboortewensen te bewaken, te zorgen voor goede communicatie met de zorgverlening en bij te dragen aan de ontspanning.

Ook als je geen partner hebt, maar wel een vriend(in), ouder, broer of zus, die jou bijstaat tijdens de geboorte, kunnen jullie deze leuke geboortecursus met hypnobirthing en mindfulness in Lijnden of regio Haarlem samen volgen. Ook alleen ben je van harte welkom!

Benieuwd naar wat anderen zeggen?

‚ÄúOok mijn vriend, die er eerst wat sceptisch in stond paste al snel en regelmatig de geleerde dingen toe! Een aanrader voor wie samen (of alleen : ) net nog dat beetje extra nodig heeft ter voorbereiding!‚ÄĚ

Lees hier meer ervaringen van andere ouders!

Voor wie is de Relaxed Bevallen zwangerschapscursus in regio Haarlem?

Deze geboortecursus is voor iedereen die zonder stress, angst en minder hevige pijn wil bevallen. Ik ben zelf erg down-to-earth en daarom maak ik de cursus graag praktisch, informatief, luchtig en gezellig.

Deze bevalcursus is voor stellen, single mama’s met hun geboortepartner en gezinnen in alle samenstellingen. Je kunt de lessen het best volgen tussen 28 en 36 weken zwangerschap. Het is jouw keus hoe en waar je wilt bevallen; ik geef je graag de tools om hier een mooie, relaxte ervaring van te maken.

Ik ben als geboortecoach, doula en zwangerschapsdocent actief in Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Badhoevedorp, Hoofddorp, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Bennebroek, Santpoort, Driehuis, IJmuiden en andere plaatsen binnen een straal van max. 30 km/half uur rijden rondom Haarlem. De groepscursussen geef ik op een toffe locatie in Lijnden.

JA IK DOE MEE!!

Vergoedt de zorgverzekering mijn zwangerschapscursus?

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, wordt een zwangerschapscursus vaak (gedeeltelijk) vergoed. Bekijk dus goed de voorwaarden van jouw zorgverzekering om te weten of je recht hebt op een vergoeding.

Aanmelden voor de Relaxed Bevallen zwangerschapscursus

Wil jij je aanmelden voor de groeps- of privécursus Relaxed Bevallen in Lijnden, vlakbij Haarlem, Hoofddorp, Badhoevedorp en Amsterdam West? Super! Heb je eerst nog vragen of wil je meer informatie? Ook top. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en ik neem contact met je op.

AANMELDEN

Voordelen van de geboortecursus Relaxed Bevallen bij Jouw Doula in regio Badhoevedorp, Hoofddorp, Haarlem & Amsterdam West

 • Begrip van het natuurlijke geboorteproces en hoe je met je lichaam kunt meewerken.
 • Hypnobirthing, ademhaling, visualisaties, affirmaties en afleidingstechnieken helpen bij een diepe ontspanning en focus.
 • Mindfulness technieken helpen je angsten, beperkende gedachten, onverwachte wendingen en eventuele pijn tijdens de geboorte beter te accepteren. Een positieve mindset zorgt ervoor dat je je kunt blijven ontspannen en je lichaam kan doen wat het moet doen.
 • Veel handvatten voor de (geboorte)partner, zodat deze een actieve en betrokken rol heeft tijdens de geboorte.
 • Vertaling van jullie geboortewensen naar een helder geboorteplan.
 • Informatie en tips voor goede communicatie met de zorgverlening dragen bij aan een fijne samenwerking als team tijdens de bevalling.

HOE HEBBEN ANDEREN DE ZWANGERSCHAPSCURSUS RELAXED BEVALLEN ERVAREN?