Wat anderen zeggen

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER JOUW DOULA

Verplicht

Wat anderen zeggen over Jouw Doula

Lees hier alle reviews over Jouw Doula in de regio Haarlem.

Een zeer waardevolle toevoeging

Nelleke heeft mij en mijn vrouw Jennifer fantastisch begeleid bij ons tweede kindje. En ja ik noem mijzelf als eerst, want een Doula is ook voor de papa’s enorm waardevol. Mijn vrouw wilde heel graag een thuisbevalling en als man is het soms lastig om te voorzien in de behoefte van je vrouw. Je bemoeit je teveel, je doet juist te weinig of je zegt het verkeerde (ook al is het goed bedoeld). Vele mannen zullen dit denk ik wel herkennen. Bij Nelleke kon ik al mijn vragen, onzekerheden en goed bedoelde tips kwijt. Na wat complicaties moesten we toch naar het ziekenhuis, ook hier was Nelleke zeer waardevol. Wij konden met het ambulance personeel halsoverkop naar het ziekenhuis en Nelleke zorgde dat thuis alles soepel werd afgesloten en volgde spoedig met alle spullen. Maar in het ziekenhuis was Nelleke voor mij echt een aanwinst. Vaak geef je je over aan het ziekenhuispersoneel en hun plan, maar Nelleke zorgde ervoor dat er altijd gedubbelchekt werd of alles nog wel volgens onze wens ging. Een mooi voorbeeld hiervan (voor mij) was het eerste flesje, omdat mama naar de OK was. Die was bijna aan mijn neus voorbij gegaan omdat de zuster dit wilde gaan doen, was het niet dat Nelleke hier nog scherp en assertief was (heeel vroeg in de ochtend na een lange avond/nacht). Nel je bent geweldig in wat je doet en wie je bent. Ik hoop dat je veel mensen kan helpen tijdens hun zwangerschap en bevalling. Bij ons blijft het bij 2 kindjes maar anders was je er sowieso weer bijgeweest!

Liefs, Paul

Paul
Doula Begeleiding

Geen seconde spijt!

Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje wist ik het meteen. Ik wilde thuis bevallen, echter vond mijn vriend dat idee een beetje spannend want wat als er iets mis gaat?

Samen kwamen we met het idee om een Doula in te huren. Iemand die dicht bij ons staat en die zowel mij maar ook mijn vriend kon ondersteunen tijdens de bevalling. We hadden de perfecte match gevonden bij Nelleke. Ze steunde mijn vriend tijdens de spannende momenten en mij hielp dieper in mijn bubbel te komen op de momenten dat ik bijna mijn focus verloor. Vanaf het moment dat Nelleke binnen kwam tot lang na de bevalling week ze niet van onze zijden. Toen ik helaas na de bevalling toch naar het ziekenhuis moest bleef ze bij mij en mijn kersverse gezin en reed met mijn vriend en dochter van nog geen uur oud naar het ziekenhuis. Het was zo ontzettend fijn om te weten dat er voor hun werd gezorgt terwijl ik naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Door Nelleke hebben wij ondanks wat complicaties op het einde een droom thuis bevalling gehad.
De weeën opvangen in het beval bad voelde zo fijn. De tegen druk en coachende woorden van Nelleke zorgde dat ik helemaal in mijn eigen bubbel kwam en de weeën daarom ook goed kon handelen.

Kortom geen seconde spijt!

Mascha
Doula Begeleiding

Nelleke heeft mij een andere kant van bevallen laten zien

Toen wij de mogelijkheid kregen om bij Nelleke de cursus ‘Relaxed bevallen’ te volgen in privé-setting was dat voor ons de uitgelezen kans om ons als stel samen te kunnen voorbereiden op de bevalling. Nelleke heeft mij een andere kant van bevallen laten zien, namelijk dat ik meer invloed kan en mag uitoefenen op het hele proces dan ik zelf dacht, waardoor ik voor mijn gevoel de touwtjes meer in eigen handen kreeg. Op al onze vragen had zij antwoord en ze stelde zich flexibel op toen wij dingen net even anders wilden. Relaxed bevallen kan op meerdere manieren en wij hebben uit de cursus gehaald wat voor ons werkt. Niet het hele zweverige, wel alle praktische informatie en het belang van ademhaling en bij jezelf blijven. Ook mijn vriend, die er eerst wat sceptisch in stond paste al snel en regelmatig de geleerde dingen toe! Een aanrader voor wie samen (of alleen : ) net nog dat beetje extra nodig heeft ter voorbereiding!

Kirsten
Relaxed Bevallen

Nelleke, dankjewel!

Super fijn en waardevol! Nelleke, dankjewel!

Thijs
Relaxed Bevallen

Nelleke stemde zich goed af op onze vragen en behoeftes

Wij hebben een privécursus gevolgd en tijdens de vier bijeenkomsten is ons het gehele proces van bevallen uitgebreid uitgelegd. We begrijpen nu precies wat er in mijn lichaam gebeurd tijdens alle fases van de bevalling. We hebben geleerd om beperkende gedachten om te zetten en dmv ontspanningsoefeningen rust in mezelf te vinden.
Nelleke stemde zich goed af op onze vragen en behoeftes, dank voor alles!

Nadine
Relaxed Bevallen

Nelleke is een perfecte doula!!

Wat waren wij blij met de begeleiding van Nelleke rondom onze bevalling!! Nelleke is lief, zorgzaam, geduldig, heeft veel praktische tips en is daardoor een perfecte doula!! Ze denkt met je mee en geeft je vertrouwen in de bevalling. Ik zag erg tegen de bevalling op. Dankzij de begeleiding voor en tijdens de bevalling, hebben wij een zeer positieve ervaring overgehouden aan onze bevalling! Wij kunnen Nelleke bij iedereen aanbevelen!

Papa en mama van F.
Doula Begeleiding

Iemand die gewoon mega goed voor je klaarstaat

Van begin tot eind in de mooie reis van de geboorte van mijn dochter heeft Nelleke ons zo fijn bijgestaan. In het begin is het altijd wat onwennig, maar al na het eerste gesprek voelde het heel vertrouwd. Een soort moeder/vriendin een persoon die het beste voor je wilt.

En iemand die gewoon mega goed voor je klaarstaat. Vooraf het vertrouwen geven dat je het kan en dat je op jezelf mag vertrouwen en tijdens de bevalling mij en mijn vriend feilloos aanvoelen, weten wanneer ze ons even kon laten en zorgen voor de beste sfeer in huis, maar ook uiteindelijk in het ziekenhuis toen we daar plots terecht kwamen.

Vooral voor het verwerken van de bevalling heeft Nelleke heel veel bijgedragen. Toen de welbekende kraam tranen kwamen opzetten was het zo fijn om met een vrouw te praten die zelf ook bevallen is en bij mijn bevalling was. En als kers op de taart kregen wij ook een mooi fotoboekje met daarin mijn verhaal vanuit haar oogpunt. Ja wat kan ik nog meer zeggen over Nelleke, behalve dat zij zo’n fijne energie is om bij je in de buurt te hebben. Zeker bij zo’n intens mooi heftig iets als de geboorte van je kind.

Jennifer
Doula Begeleiding

We hebben zoveel aan haar gehad

Nelleke kwam bij ons op kennismakingsgesprek en er was meteen een klik. Ze luisterde goed naar onze wensen en stelde de juiste vragen, waar ze daarna echt over alles heeft nagedacht. Bij het maken van het bevallingsplan ,kwamen onderwerpen naar voren waar ik zelf nooit over nagedacht ,maar die we toch besproken hebben. Ook hebben we veel gehad aan de mentale voorbereiding ,die ons een geruststelling gaf na de traumatische bevalling die mijn vrouw hiervoor had gehad. Tijdens alle gesprekken ,die we vooraf hebben gevoerd, is er ook veel gelachen en dat was ook erg belangrijk. Toen de bevalling was begonnen, maar het allemaal maar niet wou lukken, hebben we zoveel gehad aan haar.

Op het moment dat je emoties de rol gaan spelen, weet Nelleke je rustig te houden. Za laat je nadenken over de beslissing, die het beste op dat moment is.

Zelfs in het ziekenhuis wist ze het gezellig te maken. ik keek om en zag ineens allemaal elektrische waxinelichtjes, die aanstonden en ik kreeg een mueslireep in me mond geduwd om de moed erin te houden. Wanneer de paniek bij mijn vrouw uitbrak, dat het nog langer ging duren en een moment zonder medicatie moest doorgaan, wist Nelleke op een psychologische wijze op haar in te spelen. Zo dat ze net dat laatste zetje kreeg wat ze nodig had om door te gaan. Zonder Nelleke had ik me niet kunnen indenken hoe we deze best pittige bevalling zouden moeten doorstaan.

Jeroen
Doula Begeleiding

Nelleke blijft voor altijd in ons hart

Door de slechte ervaring tijdens mijn eerste bevalling , wist ik bij mijn tweede, dat ik doula nodig had. Nelleke kon goed naar mijn luisteren, voorbereiden op alle scenario’s, kalmeren wanneer het moest en met ideeën komen die ik zelf nooit zou bedenken. We hadden gelijk een klik. Ze was er bijna de hele zwangerschap voor me. Ook toen ik even in een diep dal zat. Toen eenmaal de bevalling was begonnen, wist ze perfect te zorgen, dat ik in mijn eigen bubbel kwam. Ze wist hoe ze mij rustig moest houden, zodat ik niet in paniek raakte, aanmoedigen van houding veranderen, mijn partner helpen etc. Zonder haar was mijn zoontje met een keizersnede geboren. Maar in plaats daarvan ,was het een krachtige ervaring , die uiteindelijk een pleister over mijn eerste bevalling werd. Ze zeggen, dat de pijn tijdens bevalling vergeet je snel, maar jouw team nooit. En dat is zeker waar. Nelleke blijft voor altijd in ons hart

Ursula
Doula Begeleiding