Jouw Doula Begeleiding

JOUW DOULA BEGELEIDING

Jouw Doula begeleiding

Een bevalling is in de basis een natuurlijk proces, maar kan ook medische aspecten hebben. Vooraf weet je nooit precies hoe een bevalling zal verlopen. Als doula ondersteun ik jou in het vertrouwen in je eigen lijf, je instincten, je intuïtie en jouw oerkracht, zodat jij goed voorbereid aan jouw geboorte-avontuur begint. Hoe dat er ook uitziet.

Ik geef ondersteuning vanuit hoofd, hand en hart: kennis is kracht. Begrip van wat er gebeurt in je lichaam tijdens de bevalling draagt bij aan jouw zelfvertrouwen en vermindert eventuele angst. Informatie over de geboortezorg, protocollen, hoe je hierbinnen kunt bewegen en jóuw keuzes kunt maken, vergroten je autonomie. Praktische tips en handige weetjes bieden jou en je (beval)partner uitkomst in verschillende fases en situaties voor, tijdens en na de bevalling. Ik geef oprechte, persoonlijke aandacht en ben doula vanuit een grote passie en liefdevol hart.

Ik bereid jou én je (beval)partner uitgebreid voor op de bevalling met kennis over je lichaam, protocollen, mogelijkheden, keuzes én een flinke dosis praktische tips en tricks. Hiernaast help ik je te ontspannen en in contact te zijn met je lijf, om de juiste hormonen en natuurlijke pijnstillers hun werk te laten doen. Ik ben er voor jou en voor jullie om te luisteren, coachen, gerust te stellen en moed in te spreken. Tijdens mijn begeleiding staan jouw wensen en grenzen centraal. Met respect voor ieders rol in het geboorteteam, bewaak ik de rust en jouw ruimte. Alles om de bevalling zo mooi en ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Ik geloof namelijk dat een fijne bevalervaring bijdraagt aan een goede start van je kindje en gezin, én ook op de lange termijn een positief effect heeft. Met de juiste voorbereiding kun je tijdens de bevalling de controle loslaten en toch de regie behouden.

Jouw Doula begeleiding

Voor wie?

Ik begeleid single mama’s, stellen en gezinnen in alle samenstellingen. Ik spreek Nederlands en Engels en sta open voor alle culturen, achtergronden, afkomsten, gebruiken en (bijna) alle verantwoorde wensen. Het is jouw keus hoe en waar je wilt bevallen en ik steun je daar graag in.

Ik ben als geboortecoach, doula en zwangerschapsdocent actief in Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Bennebroek, Santpoort, Driehuis, IJmuiden en andere plaatsen binnen een straal van max. 30 km/half uur rijden rondom Haarlem.

Het doula effect

45

Minder keizersneden

25

Kortere duur van de bevalling

60

Minder ruggenprik verzoeken

50

Minder gebruik van pitocin/oxytocine (inleiden)

31

Minder pijnbestrijding verzoeken

34

Minder tangverlossingen

“When you change the way you view birth,
the way you birth will change.”

– Marie Mongan –

Liefdevolle, praktische en positieve begeleiding tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd.