Jouw Doula Werkwijze

JOUW DOULA WERKWIJZE

Werkwijze van Jouw Doula

Na jouw aanmelding maken we eerst online kennis via Zoom. We bespreken jullie wensen rondom de bevalling en wat ik hierin voor jullie kan betekenen. We leggen een mooie basis en van hieruit geven we vorm aan jullie weg richting de geboorte. Klikt het en voelt het goed aan? Dan ondersteun ik jullie graag tijdens deze bijzondere ervaring!

Hierna bespreken we tijdens de zwangerschap in vier bezoeken van ca. twee uur bij jou thuis uitgebreid de opties, keuzes, wensen, angsten en verwachtingen rondom de geboorte van jullie kindje. Waar en op welke manier je dit ook wilt vormgeven. Met speciale aandacht voor jullie persoonlijke verhaal en eventuele eerdere ervaringen. Zo werken we aan realistische verwachtingen, vertrouwen en ontspanning in het geboorteproces voor jou en je (beval)partner.

1e bezoek | week 28-30: Het geboorteproces, hormonen en jullie wensen rondom de geboorte

Ik kom bij jullie langs om live kennis te maken. We bespreken veel informatie over het fysiologische geboorteproces, zodat jullie beiden begrijpen wat er in je/haar lijf gebeurt en hoe je hierop kunt inspelen. Wat heb jij nodig om het geboorteproces en de hormonen die hiervoor nodig zijn optimaal te beïnvloeden? En wat zou jou kunnen triggeren om dit proces tegen te werken? We leggen hiermee een mooie basis en van hieruit geven we vorm aan jullie weg richting de geboorte.

2e bezoek | week 30-32: Kennis is kracht

We gaan dieper in op de geboortefases en hoe je om kunt gaan met wát je voelt. We bespreken jullie specifieke aandachtspunten en wat je als (beval)partner kunt doen om de mama-to-be te ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. Ik informeer over procedures en protocollen en de keuzes die je hebt. Naast plan A, bespreken we ook plan B.

3e bezoek | week 32-34: Jouw geboorteplan

Met de info en handvatten uit de vorige gesprekken gaan jullie tussendoor zelf aan de slag om jullie wensen samen te voegen in jullie geboorteplan. Tijdens dit bezoek bespreken we jullie plan en hoe ik hier als doula aan kan bijdragen. Er is volop aandacht voor hoe jij en jullie je voelen met de bevalling in aantocht. We hebben speciale aandacht voor dingen die je nog lastig vindt. Ook is er ruimte voor ontspanning (Relaxed Bevallen), bevorderende houdingen (Spinning Babies), ademhaling- en massagetechnieken. Inclusief waardevolle, praktische tips voor je partner! Hierna zetten jullie de laatste puntjes op de i in jullie geboorteplan.

4e bezoek | week 34-36: Ontspannen richting je bevalling

Bewust, met vertrouwen en ontspannen bereiden we ons voor op de geboorte en alle aanstaande veranderingen. We leren elkaar nog beter kennen, voor een fijne connectie tijdens de bevalling. Ik verwen je met persoonlijke aandacht en een uitgebreide Relax Mama massage (t.w.v. €115), op een luxe massagetafel met uitsparing voor je buik en borsten. Al met al een ontspannen bezoekje mét een kleine verrassing om jouw verlof extra relaxed te maken.

Continue support tijdens de bevalling

Vanaf week 38 totdat de baby geboren is, sta ik 24/7 voor jullie op wacht. Wanneer de bevalling begint kom ik zodra jullie het gevoel hebben dat je mij nodig hebt of jullie het gewoon fijn vinden dat ik erbij ben. Van jouw doula krijg je volledige aandacht én de praktische, fysieke, emotionele en liefdevolle ondersteuning die jij en jullie nodig hebben. Ook kun je kosteloos gebruik maken van mijn geboortebal en Elle Tens, indien je die zelf niet hebt. Ik blijf tot jullie na de geboorte gesetteld zijn, vaak is dit ca. 2 uur na de bevalling.

Na de bevalling

Ook na de bevalling houden we contact over hoe het gaat en ben ik bereikbaar voor vragen en eventuele tips. Wanneer jullie er klaar voor zijn kom ik langs om samen terug te blikken op de bevalling en het traject mooi af te sluiten (op verzoek i.c.m. jullie geboorteverhaal gebonden in een mooi boekje).

Altijd bereikbaar

Vanaf ons eerste contact kun je mij bereiken via e-mail en wanneer dat nodig is ook telefonisch op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Tijdens onze laatste afspraak maken we een appgroep zodat we nog gemakkelijker met elkaar in contact zijn. Van week 38 tot aan je bevalling sta ik 24/7 voor je klaar en na een telefoontje ben ik binnen max. 1 uur klaar voor vertrek richting je bevalling. Jij geeft aan wanneer dit nodig of gewenst is. Tot zes weken (of zo lang als nodig is) na de geboorte van jullie kindje ben ik bereikbaar voor vragen. En natuurlijk vind ik het leuk om af en toe een update te krijgen over het hoe het met jullie gaat! #ilovebabyspam

Jouw wensen staan voorop

Mijn begeleiding is nooit standaard, maar altijd afgestemd op jou en jullie. De bovenstaande indeling van de afspraken is dus een leidraad. Heb je andere wensen of wil je een andere invulling, dan sta ik daar natuurlijk voor open. Naast of in plaats van een bezoek bij jullie thuis kan ik bijvoorbeeld ook meegaan tijdens een bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog. Ook in het tijdspad ben ik flexibel, zeker wanneer we pas wat later in je zwangerschap met elkaar in contact komen. Samen vinden we de weg die bij jullie past!

Alleen een doula voortraject,
zonder geboortebegeleiding

Wil jij wel een uitgebreide, persoonlijke voorbereiding, maar liever geen begeleiding tijdens de geboorte van jullie kindje? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt bovenstaand ‘pakket’ ook kiezen zonder geboortebegeleiding en/of bezoeken achteraf. Je kunt het dan zien als een op maat gemaakte zwangerschapscursus die jou en je partner in privé setting optimaal voorbereid op de bevalling. Neem vooral contact me op over de mogelijkheden!

Jouw Doula met Relaxed Bevallen hypnobirthing en mindfulness toevoeging

Heb jij interesse in bevallen met hypnobirthing en mindfulness? Ik ben ook docent van de zwangerschapscursus Relaxed Bevallen, waarin elementen van hypnobirthing en mindfulness zitten. In deze cursus gaan we uit van het natuurlijke geboorteproces en hoe jij hierin vanuit diepe ontspanning, vertrouwen en met een positieve mindset met je lichaam kunt meewerken.

In mijn Jouw Doula begeleiding pas ik eventueel onderdelen uit de Relaxed Bevallen geboortecursus toe, die bij jullie passen. Wil je de volledige Relaxed Bevallen-ervaring in mijn doulabegeleiding? Dat kan! Dan doorlopen we in het voortraject de volledige zwangerschapscursus Relaxed Bevallen, natuurlijk afgestemd op jullie persoonlijke situatie en wensen. Vanwege de aanvullende materialen zoals MP3’s en het boek ‘Ik ga Relaxed Bevallen’ van Georgina Kwakye, is er een meerprijs van €35,- op de prijs van het doulatraject.

Liefdevolle, praktische en positieve begeleiding tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd.