Jouw Doula Werkwijze

JOUW DOULA WERKWIJZE

Werkwijze van Jouw Doula

Tijdens de zwangerschap bespreken we in vier bezoeken van ca. 2 uur bij jou thuis uitgebreid de opties, keuzes, wensen, angsten en verwachtingen rondom de geboorte van jullie kindje. Waar en op welke manier je dit ook wilt. Met speciale aandacht voor jullie persoonlijke verhaal en eventuele eerdere ervaringen. We werken aan ontspanning en vertrouwen in het geboorteproces, de weg er naartoe én erna voor jou en je (beval)partner.

1e bezoek: Intake en wensen rondom de geboorte – rond week 20

Tijdens dit bezoek kom ik bij jullie langs om kennis te maken, te bespreken wat jullie wensen rondom de bevalling zijn en wat ik hierin voor jullie kan betekenen. We leggen een mooie basis en van hieruit geven we vorm aan jullie weg richting de geboorte. Klikt het en voelt het goed aan? Dan ondersteun ik jullie graag tijdens deze bijzondere ervaring!

2e bezoek: Kennis is kracht – week 26-28

Ik geef veel informatie over het geboorteproces, zodat jullie beiden begrijpen wat er in je/haar lijf gebeurt en wat je kunt verwachten. We bespreken jullie specifieke aandachtspunten en wat je als (beval)partner kunt doen om de mama-to-be te ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. Ik informeer over procedures en protocollen en de keuzes die je hebt. Naast plan A, bespreken we ook plan B.

3e bezoek: Jouw geboorteplan – week 30-32

Met de info en handvatten uit de vorige gesprekken gaan jullie tussendoor zelf aan de slag om jullie wensen samen te voegen in jullie geboorteplan. Tijdens dit bezoek bespreken we jullie plan en hoe ik hier als doula aan kan bijdragen. Ook is er ruimte voor ontspanning (Relaxed Bevallen), Spinning Babies (bevorderende houdingen) en praktische tips. Hierna zetten jullie de laatste puntjes op de i in jullie geboorteplan.

4e bezoek: Ontspannen richting je bevalling – week 34-36

Er is volop aandacht voor hoe jij en jullie je voelen met de bevalling in aantocht. We hebben speciale aandacht voor dingen die je nog lastig vindt. Bewust, met vertrouwen en ontspannen bereiden we ons voor op de geboorte en alle aanstaande veranderingen. We leren elkaar nog beter kennen, voor een fijne connectie tijdens de bevalling. Ik verwen je met persoonlijke aandacht en een ontspanningsoefening en/of -massage. Al met al een ontspannen bezoekje mét een kleine verrassing om jouw verlof extra relaxed te maken.

Continue support tijdens de bevalling

Wanneer de bevalling begint kom ik zodra jullie het gevoel hebben dat je mij nodig hebt of jullie het gewoon fijn vinden dat ik erbij ben. Van jouw doula krijg je volledige aandacht én de praktische, fysieke, emotionele en liefdevolle ondersteuning die jij en jullie nodig hebben. Ook kun je kosteloos gebruik maken van mijn geboortebal en Elle Tens, indien je die zelf niet hebt. Ik blijf tot jullie na de geboorte gesetteld zijn, vaak is dit ca. 2 uur na de bevalling.

Na de bevalling

Ook na de bevalling houden we contact over hoe het gaat en ben ik bereikbaar voor vragen en eventuele tips. Wanneer jullie er klaar voor zijn kom ik langs om samen terug te blikken op de bevalling en het traject mooi af te sluiten (op verzoek i.c.m. jullie geboorteverhaal gebonden in een mooi boekje).

Altijd bereikbaar

Vanaf ons eerste contact kun je mij bereiken via e-mail en wanneer dat nodig is ook telefonisch. Tijdens onze laatste afspraak maken we een appgroep zodat we nog gemakkelijker met elkaar in contact zijn. Van week 38 tot aan je bevalling sta ik 24/7 voor je klaar en na een telefoontje ben ik binnen ca. 1 uur aanwezig bij je bevalling, vanaf wanneer jij voelt dat dit nodig is. Tot 6 weken (of zo lang als nodig is) na de geboorte van jullie kindje ben ik bereikbaar voor vragen. En natuurlijk vind ik het leuk om af en toe een update te krijgen over het hoe het met jullie gaat!

Jouw wensen staan voorop

Mijn begeleiding is nooit standaard, maar altijd afgestemd op jou en jullie. Heb je andere wensen of wil je een andere invulling, dan sta ik daar natuurlijk voor open. Naast of in plaats van een bezoek bij jullie thuis kan ik bijvoorbeeld ook meegaan tijdens een bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog. Ook in het tijdspad ben ik flexibel, zeker wanneer we pas wat later in je zwangerschap met elkaar in contact komen. Samen vinden we de weg die bij jullie past.

Alleen een doula voortraject,
zonder geboortebegeleiding

Wil jij wel een uitgebreide, persoonlijke voorbereiding, maar liever geen begeleiding tijdens de geboorte van jullie kindje? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt bovenstaand ‘pakket’ ook kiezen zonder geboortebegeleiding en/of bezoeken achteraf. Je kunt het dan zien als een op maat gemaakte zwangerschapscursus die jou en je partner in privé setting optimaal voorbereid op de bevalling. Neem vooral contact me op over de mogelijkheden!

Jouw Doula met Relaxed Bevallen hypnobirthing en mindfulness toevoeging

Heb jij interesse in bevallen met hypnobirthing en mindfulness? Ik ben ook docent van de zwangerschapscursus Relaxed Bevallen, waarin elementen van hypnobirthing en mindfulness zitten. In deze cursus gaan we uit van het natuurlijke geboorteproces en hoe jij hierin vanuit diepe ontspanning, vertrouwen en met een positieve mindset met je lichaam kunt meewerken.

In mijn Jouw Doula begeleiding pas ik eventueel onderdelen uit de Relaxed Bevallen geboortecursus toe, die bij jullie passen. Wil je de volledige Relaxed Bevallen-ervaring in mijn doulabegeleiding? Dat kan! Dan doorlopen we in het voortraject de volledige Relaxed Bevallen-route, natuurlijk afgestemd op jullie persoonlijke situatie en wensen. Vanwege de aanvullende materialen zoals MP3’s en het boek ‘Ik ga Relaxed Bevallen’ van Georgina Kwakye, betaal je een €50,- extra.

Liefdevolle, praktische en positieve begeleiding tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd.