Fit For Birth

FIT FOR BIRTH

fit for birth

Fit For Birth

De gezelligste en meest effectieve sportlessen én geboortecursus in Haarlem, gericht op bewust bewegen, fun en praktische tips & tricks voor de bevalling. Fit for Birth is een team-up* tussen sport- en crossfitschool Level Up en Jouw Doula. Wij bundelen onze expertises om jou in relaxte setting fysiek en mentaal fit voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje. Voor de doorlopende Fit for Birth sportlessen kun je terecht bij de fysieke experts van Level Up, ik verzorg als doula en geboortecoach de zwangerschapscursus.

Fit for Birth zwangerschapscursus

In 2 middagen leer ik jou en je (geboorte)partner op een leuke en luchtige manier de ins en outs over de bevalling. Begrip van wat er gebeurt in je lichaam tijdens de bevalling en hoe je met je lichaam kunt meewerken draagt bij aan jullie zelfvertrouwen, vermindert eventuele angst en helpt bij ontspanning. Want ook jij bent fit for birth en met de juiste voorbereiding gaan jullie samen een positieve geboorte ervaring tegemoet!

fit for birth 2022

De volgende onderwerpen komen in de Fit for Birth zwangerschapscursus in Haarlem aan bod:

 • Het natuurlijke geboorteproces in jouw lichaam.
 • Hoe ontspanning, ademhaling en een positieve mindset bijdragen aan het ondersteunen van het natuurlijke proces.
 • Praktische tools, tips & tricks voor jou, je partner, je geboorteplan en een positieve geboorte ervaring.
 • Informatie over de geboortezorg, protocollen, hoe je hierbinnen kunt bewegen en jóuw keuzes kunt maken.
 • Fit for birth tips voor in je dagelijkse routine om zo de optimale houding van moeder en kind te bevorderen voor en tijdens de geboorte.
 • Een relaxte sfeer, persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen.
 • Telefonische afspraak van ca. 30 minuten rond 37 weken zwangerschap, om de laatste persoonlijke vragen en tips te bespreken.

Deze geboortecursus bied ik iedere 6 tot 8 weken aan in de Level Up gym aan het Prinses Beatrixplein 26 in Haarlem. Je kunt de lessen het best volgen tussen 28 en 36 weken zwangerschap. Groepsgrootte: minimaal 3 en maximaal 6 stellen. Ter kennismaking bij Level Up is de prijs van deze cursus tijdelijk geen €169- maar €139,-.

Kiezen jullie liever een privécursus? Ook dat is mogelijk voor €249,-! Neem contact met me op over de mogelijkheden.

Eerstvolgende cursusdata:

Zaterdag 20 mei en 3 juni 14.00 – ca. 17.00 uur

Zaterdag 1 en zondag 2 juli 14.00 – ca. 17.00 uur

Zaterdag 12 en 19 augustus 14.00 – ca. 17.00 uur

fit for birth

Fit for Birth training

Tijdens de geboorte van je kindje lever jij een fysieke prestatie op topsportniveau. Door tijdens je zwangerschap te blijven bewegen en aan je fysieke kracht en conditie te werken, maak jij je lichaam sterker en fitter voor de geboorte. Dit helpt je niet alleen tijdens de bevalling, maar ook tijdens je herstel erna.

Je kunt al vanaf 15 weken zwangerschap starten in onze gezellige groepstraining, maar ook later instromen. Ook als je voorafgaand aan je zwangerschap nog niet sportte. De Fit for Birth trainingen kun je onder professionele begeleiding aanpassen aan jouw niveau en aan de fase van je zwangerschap. Na de bevalling kun je vanaf 6 weken weer inchecken om op jouw tempo je kracht en conditie op te bouwen en op verantwoorde wijze weer back in shape te komen.

Wat komt er aan bod?

 • Pre- en postnatale kracht en conditietraining
 • Speciale aandacht voor je core en bekkenbodem
 • Optimale fysieke voorbereiding voor je bevalling
 • Sneller en verantwoord herstel na je bevalling
 • Gezellige groepstraining aanpasbaar aan jouw niveau en fase van de zwangerschap
 • Professionele begeleiding

Heb je geen oppas? Dan kun een plekje in de Kids Cave reserveren voor je kindje! De gezellige Fit for Birth groepstrainingen worden 2 keer per week aangeboden in de Level Up gym.

Wat kost het? Losse lessen €4,50 per les, er zijn 2 lessen per week. Als je meer wilt sporten v.a. €40,- per 4 weken voor 2 Fit for Birth lessen per week + onbeperkt gebruik van de gym en volgen van andere groepslessen.

fitforbirth

Check hier meer info over deze gezellige Fit for Birth groepstraining voor pre- en postnatale kracht- en conditietraining bij Level Up!

*Het is zeker niet verplicht om zowel de Fit for Birth trainingen als zwangerschapscursus te volgen, maar wel extra leuk! Je komt hier weer dezelfde mensen tegen en de programma’s zijn mooi op elkaar afgestemd.

Aanmelden voor de Fit for Birth zwangerschapscursus in Haarlem

Is dit ook dé ideale zwangerschapscursus voor jou en je (geboorte)partner? Super! Meld je dan gelijk aan om jouw plek in de cursus gelijk te reserveren. Heb je eerst nog vragen of wil je meer informatie? Ook top. Laat je gegevens achter via dit formulier en ik neem contact met je op.

AANMELDEN